Kay Pollak är född 1938. Så som i Himmelen är Kay Pollaks första film på 18 år efter filmen Älska Mej, som kom 1986. Efter premiären av filmen Älska Mej ägnade han sig åt att skriva böcker och föreläsa om personlig utveckling.

Att växa genom möten och Att välja Glädje är två av hans storsäljare utgivna av förlaget Hansson & Pollak. Han filmdebuterade 1976 med Elvis Elvis, och dessförinnan hade han bl a gjort TV-serien Den hemliga verkligheten. 1980 belönades han med Guldbaggen för Bästa regi för filmen Barnens ö. Barnens ö och Älska Mej deltog i tävlan om Guldbjörnen på Berlins internationella filmfestival.

Så som i Himmelen nominerades till en Oscar i kategorin Bästa utländska film. Filmen är såld till över 40 länder över hela världen. Filmen slog svenskt publikrekord, 1 470 000 besökare. Våren 2005 utsågs den till Årets film på Videogalan.

Kays böcker och DVD

Kay Pollaks första bok Att växa genom möten är såld i över 500 000 exemplar i Sverige. Den är dessutom översatt till 11 språk däribland engelska och kinesiska. Att växa genom möten är en bok för alla åldrar och ger praktisk kunskap om hur man kan ändra sitt förhållningssätt till andra människor genom att se på sig själv och därigenom växa som vuxen. Pedagogisk, utmanande och samtidigt roande bok.

Hans andra bok Att välja Glädje, också den såld i mer än 500 000 exemplar, ger dig verktyg för att långt mer kunna vara ”den du är ämnad att vara”. Att oftare känna glädje i livet. Boken är full av kunskap och tips för vad du kan göra för att må bättre, få det lättare i möten med andra människor, uppnå större balans och närvaro. Bli friare och mindre sårbar. En av grunderna till dess popularitet är att boken är oslagbar som arbetsbok. Det är helt enkelt en bok att ständigt återkomma till. Också denna bok översatt till ett tiotal språk. Däribland persiska.

 

”Boken Att välja Glädje av Kay Pollak är nästintill magisk. Det kanske kommer ta tid och många omläsningar, men det kommer, om du ger den möjlighet, att förändra ditt liv. Du kan i varje sekund välja att vara glad, lycklig, tacksam och tillfredsställd. En så liten bok täcker allt.  Önskar dig god läsning, tålamod och lycka” 

Malin Irevång

 

Dvd-utbildningen Att välja Glädje är en guldgruva för var och en som vill förbättra klimatet på sin arbetsplats. Det är en underhållande kurs där målet är att skapa en gemensam plattform för personalen att växa utifrån och skapa bättre relationer inom arbetsgruppen.

Ständigt aktuell och verklighetsanknuten

Ta chansen att se, lyssna till och möta en av Sveriges genom tiderna mest populära föreläsare när det gäller personlig utveckling. En av Kay Pollaks tillgångar som föreläsare är att han alltid utgår från egna erfarenheter. Kay har idag lång erfarenhet av att föreläsa för alla slags människor och konstellationer runt om på företag, kommuner och landsting i Sverige och han är minst lika aktuell idag som när han drog igång sin karriär som inspiratör.